Dilluns a divendres 9:00 - 20:00

Rambla de Catalunya 124 5º 2ª

Barcelona

93 238 05 81

IGH Advocats i Economistes

Demani hora per a una visita gratuita

Advocats herències Barcelona

Especialistes en dret de successions

Truqui’ns, podem ajudar-lo

Advocats experts en herències

A IGH Advocats i Economistes comptem amb professionals especialitzats en l’àmbit del Dret Successori, advocats expertes en herències que l’assessoraran en el supòsit que desitgi formalitzar el seu testament, així com en la tramitació o reclamació d’herències en les quals pugui ser hereu, legatari, etc.

El primer que hem de saber en cas de defunció d’un familiar és si va atorgar en vida testament. En els supòsits en què hi hagi testament estarem a la voluntat del causant i haurà de tramitar-se l’herència d’acord amb el designat en el mateix, sense perjudici del respecte obligat a les normes imperatives en matèria de successions.

En els casos en què no hi ha testament haurem de determinar la llei aplicable a l’herència del causant, per determinar qui són els hereus legals, els quals poden variar en funció de la llei personal del difunt. S’aplica el dret comú espanyol als ciutadans espanyols que no posseeixin veinatge civil de cap de les comunitats amb fur propi, és a dir, amb una normativa específica en matèria de successions.

 

ACCEPTACIÓ D’HERENCIA O NO

Un aspecte rellevant a tenir en consideració és que quan acceptem una herència, estem acceptant també els seus deutes. Hi ha moltes persones que ignoren aquest determinant aspecte. Amb un bufet d’advocats experts en herències com IGH, el client rebrà una anàlisi integral de la situació per a valorar la seva idoneïtat. Per tant, és molt important abans d’acceptar una herència realitzar un estudi econòmic de la mateixa per a determinar si és una herència positiva o, per contra, el passiu és superior a l’actiu i és aconsellable repudiar-la.

Per això, sempre que no es té clar és recomanable acceptar les herències a benefici d’inventari, així, en el cas que apareguin nous deutes del difunt, després de l’acceptació i adjudicació de l’herència, els creditors únicament podran cobrar dels béns heretats i l’hereu no veurà mai afectat el seu patrimoni per deutes del causant.

Durant tots aquests anys hem ajudat a moltes persones a reclamar les herències que els corresponien, així com a tramitar les herències dels seus éssers estimats, assistint-los en els actes d’acceptació, partició i adjudicació de les herències dels seus familiars, així com en la liquidació dels impostos pertinents i la inscripció en els registres públics de la nova titularitat dels béns després de l’adjudicació d’herència.

Confiï en nosaltres i truqui’ns per concertar una primera visita gratuïta, en la qual ens podrà exposar el seu cas, perquè l’analitzem i li prepararem un pressupost d’actuacions sense cap compromís. El nostre despatx es troba al centre de Barcelona. Si ho prefereix, ompli aquest formulari i un especialista es posarà en contacte amb vostè el més aviat possible. Confiï en nosaltres, podem ajudar-lo.

Dret successions testaments
Dret bancari clàusula sòl
Assessoria a empreses fiscal i contable