Dilluns a Divendres 9:00 - 20:00

Rambla de Catalunya 124 5º 2ª

Barcelona

93 238 05 81

IGH Advocats i Economistes

Demani hora per a una visita gratuita

 

Incapacitacions

Com a norma general les incapacitacions són una excepció, ja que tota persona major d’edat té plena capacitat per generar efectes jurídics per a si mateixa o terceres persones, per exemple fer una donació o un testament. No obstant això, el nostre ordenament jurídic contempla la possibilitat de que aquelles persones que estan afectades per malalties o deficiències persistents de caràcter físic o psíquic, que els impedeixin governar-se per si mateixes, puguin ser incapacitades perquè per si soles no puguin celebrar actes o negocis amb plena eficàcia jurídica.

Ara bé, perquè una persona adquireixi la condició d’incapacitat no n’hi ha prou amb el fet de que pateixi la patologia. Cal que un jutge declari que la persona es troba en un estat d’incapacitat dels que la llei enuncia i li impedeix governar-se per si mateixa. Prèviament a que això succeeixi, s’ha de realitzar una audiència als parents més pròxims, realitzar un examen del presumpte incapaç i escoltar el dictamen d’un facultatiu.

A IGH Advocats i Economistes tenim una dilatada experiència en la tramitació d’incapacitacions.  El nostre despatx està al centre de Barcelona. Truqui’ns. La primera visita gratuïta.

Incapacitacions acompanyament
Incapacitacions clínica
Incapacitacions mans